ČESKÁ ASOCIACE BANDY

3 + 1 otázka pro Tomáše Helmicha #10

3 + 1 otázka pro Tomáše Helmicha #10
2020-02-12 08:13:06

1) Můžeš fanouškům přiblížit svou dosavadní sportovní kariéru?

Mé začátky ve sportu začaly okolo pátého roku, kdy mě táta přivedl na zimní stadion Hvězda a pak i na Slavii. Na Slavii jsem si zahrál žákovskou ligu až do dorostu, ale můj výkon nebyl tak dobrý, abych se vešel do sestavy, a tak jsem pokračoval v dorostu na Kobře, kde jsem sice zůstal až do juniorů, ale zároveň tím nastal asi po 12 letech hokeje můj zlom.

Táta mě a bráchu přivedl k motorkám a my přestali hrát hokej a začali jezdit závodní motokros. Díky motokrosu pak následně enduro a díky výborným bratrovým výkonům uplynulo dalších minimálně 10 let, kdy jsem s ním absolvoval několik závodů MS Evropy, MS Světa i "Šestidenní". Na brusle tak zákonitě nebyl absolutně čas a vlastně ani chuť. Zpět k hokeji mě přivedla moje rodina, když jsem se usadil, přičemž jeden z kamarádů mě ukecal na první zápas po této dlouhé odmlce. Tím začal můj návrat k hokeji.

Nejdřív jsem to bral z pohledu toho se vyblbnout a vypotit nějaká kila navíc, ale po několika zápasech s klukama z Kozojed jsem měl potřebu zkusit lepší hokej. No a ten mi nabídl jiný z kamarádů, základní kámen dnešní hokejové Bohemky a zároveň i bandy reprezentant, Radek Koumal. Nabídl mi, abych to v hokejové Bohemce zkusil. Kupodivu mě to chytlo. Nejenže je Bohemka super klub, ale když tam je navíc vedoucí takový, jaký je, tak slovo dalo slovo a zákonitě přiletěla nabídka zkusit i bandy. Bral jsem to původně s velkou rezervou, ale záhy jsem zjistil, že je to vlastně něco, co mě může naplňovat k dalším sportovním zážitkům. A tak jsem se stal reprezentantem.

2) Co se ti vybaví, když se řekne Rusko?

Nikdy jsem v Rusku nebyl, takže automaticky jediná věc. Hrozná zima. :-)

3) Co osobně očekáváš od nadcházejícího Mistrovství světa v Irkutsku?

Tím, že jsem v týmu nováčkem, si přesně hru na velkém hřišti neumím představit, ale budu se snažit být týmu přínosem. Podle toho, co zkušení kluci z týmu říkají, vím, že celé mistrovství nebude jednoduché, ale i tak našemu týmu věřím! Moje očekávání ohledně mistrovství světa je určitě se dostat do čtvrtfinále a zahrát si i o medaile. :-)

+1) Plno hráčů odmítlo letos reprezentovat, otevřel se tím prostor pro nováčky, prozraď fanouškům, co je pro tebe hnacím motorem jít "do toho"?

Sám přesně nevím, ale určitě velkou zásluhu na tom bude mít Míra Samec. Většinu lidí utluče argumenty, že si to pak člověk přijde alespoň zkusit. A jak sám rád říká, kdo zkusí, už nechce jinak. :-) No a tady se navíc sešla skvělá parta lidí v týmu. Nakonec je v tom i potřeba mít nový zážitek i dobrý pocit z toho reprezentovat naši zem. Kolika lidem se to poštěstí?

Napište nám dolů do komentářů, jak se vám rozhovor líbil a koho z hráčů máme vyzpovídat příště.

Zpět


Komentáře

Tento článek zatím nebyl komentován.


Přidat komentář